HTML

Vámpír Hírlap

Ez Vámpír napi frissítésű, érdekes blogja. Lesz benne foci, aztán foci, politika, foci, kutya, foci, kultúra, autó, foci és számos egyéb érdekes téma. Néha személyes is, dehát az csak nekem érdekes... Várom az olvasókat! "Adj vért - Ebédet adsz!"

Friss topikok

  • Vámpír\\\'08: Gratulálok, szeretett Vámpírom! :) (2010.02.15. 19:10) Szuperrekord!
  • Vámpír\\\'08: A morális válság valóban jó kifejezés. Sok minden együtt hozta ezt össze. Pl. mondták, hogy a Frad... (2009.11.07. 21:19) Néhány szó a Fradi-botrányról

Linkblog

Hát akkor az MSZP...

2010.02.28. 11:42 Vámpír\\\'08

Na hát, benne járunk térdig a választási kampányban, bár egyelőre annyira nem dübörögnek a pártok. Céduláinkat leadtuk, ki-ki a megfelelő helyre a családból, most már figyelhetünk a programokra. Itt van mindjárt az MSZP-é:

Új kiegyezést! Haladást - Biztonságot - Demokráciát! - mondja a cím.
Hm. Kiegyezés, azt inkább hagyjuk. Haladás? Az elmúlt 8 évben sikerült huszat haladni visszafelé, most pont akkora szarban az ország, mint 1990-ben volt. A biztonság nekik megvan, Gyurcsány, Veres és a többi szarházi a válság ellenére ugyanúgy hazaviszi az évi százegynéhánymilliót, plusz amit még hozzásíbolnak, mindenki másnak azonban ugrott a biztonsága. Demokráciát? - Hát, tudjuk mi az a szocialista demokrácia, köszönjük.

Na de olvassuk csak a programot. Az ember beleolvas, aztán rögtön el is megy tőle a kedve. Akkora baromságok vannak benne például, hogy az elmúlt 8 évben a duplájára nőttek az átlagkeresetek. Ja, hogy nominálértékben? Arról nem esik szó. Aztán jönnek a marhaságok, hogy kinek volt mobiltelefonja vagy internetje 2001-ben, és kinek van most. Hogy ennek esetleg a kommunista párttól független technológiai fejlődés lehet az oka, arról szó sem essék. Ilyen szempontból nézve Rákosi sokkal jobb volt mint Ferenc József, mert Ferenc József idején senkinek sem volt rádiója, Rákosi idején meg sokaknak. Mégis valahogy én Ferenc Józsefet sírnám vissza inkább. Ötszázezerrel több a személygépkocsi mondja az iromány - ja. Csak éppen tavaly az egyharmadára esett vissza az eladott gépkocsik száma - egyetlen év alatt!

A diákok fele ingyen kap tankönyvet, ebédet. Ja, hogy ezt Medgyessy elvtárs MINDEN diáknak ígérte? Istenem, hát nem kell minden apróságon fennakadni. Mint ahogy azon sem, hogy a legújabb ígéret szerint megvédik a nyugdíjasokat - tessék mondani, nem önök vették el tőlük a 13. havit? Eltörlik az étkezési utalványok adóját - tessék mondani, nem önök vezették be? Csökkentik az adókat, a járulékokat - de hát ezt ígérték négy éve is, aztán az ellenkezője történt. Jó, tudom, el lehet menni innen, ahogy a nagy kommunista klasszikus fogalmazta. Arra emlékszik még valaki, hogy Medgyessy Péter - aki saját bevallása szerint is jó állapotban vette át az országot az Orbán-kormánytól - 2006-ra ígérte például az Euró bevezetését?

A legszomorúbb az, hogy én 1990-ben azt hittem, ezek szépen, csendben ki fognak múlni. Aztán pénteken hazafelé a Deák téren letámad egy kis csoport, mindenáron egy szórólapot akarnak rámtukmálni. Már nyúlnék érte, hiszen mindig elveszem a szórólapokat, hagy menjen annyival is hamarabb haza a terjesztő. Aztán meglátom a szegfüvet, és még időben elkapom a kezem. És nézem őket... Fiatalok, tizen-huszonévesek, egész értelmesnek tűnő gyerekek. Hát ennek már sosem lesz vége?  Én őszintén reméltem, hogy az idő szépen, lassan kipucolja ezeket közűlünk... Nagyjából 2010-re számoltam, hogy az utolsó kommunista kitömve megjelenik a Nemzeti Múzeumban...

De sebaj: Osztogassanak, ragasztgassanak, pofázzanak - ha meglesz a Fidesznek a kétharmad, akkor már csak rajtunk múlik, hogy soha többé ne juthassanak a hatalom közelébe - mindannyiunk érdekében. El lehet innen menni - mondta nagy klasszikusuk, mondjuk ezt nekik mi is: Észak-Korea vagy Kuba repesve vár benneteket.

És itt van nektek egy nóta erről az egészről. Tudjátok: Nincs visszaút!

https://www.youtube.com/watch?v=RmNg_S2gX54

Szólj hozzá!

Címkék: választás belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://vampirhirlap.blog.hu/api/trackback/id/tr651796634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása