HTML

Vámpír Hírlap

Ez Vámpír napi frissítésű, érdekes blogja. Lesz benne foci, aztán foci, politika, foci, kutya, foci, kultúra, autó, foci és számos egyéb érdekes téma. Néha személyes is, dehát az csak nekem érdekes... Várom az olvasókat! "Adj vért - Ebédet adsz!"

Friss topikok

  • Vámpír\\\'08: Gratulálok, szeretett Vámpírom! :) (2010.02.15. 19:10) Szuperrekord!
  • Vámpír\\\'08: A morális válság valóban jó kifejezés. Sok minden együtt hozta ezt össze. Pl. mondták, hogy a Frad... (2009.11.07. 21:19) Néhány szó a Fradi-botrányról

Linkblog

Snow covered everything

2010.02.16. 18:42 Vámpír\\\'08

Mindent. Legalábbis a hétvégi fordulót mindenképpen.

Magyarországon körülbelül három hónapig tart a tél. Ezt még valahogy ki lehetne bírni, de sajnos a futballban is. Az a - velem együtt - pár tízezer szurkoló, akit még érdekel a magyar foci, már januártól számolja vissza a napokat. Aztán menetrend szerint jön a halasztás.

A megoldás: fűthető pálya. Pont. Ennyire egyszerű, de nálunk úgy tűnik megoldhatatlan. Pedig pont Kispesten, ha jól emlékszem már 1986-ban elkészült a pálya fűtése, azóta sem használták, talán már szét is rohadt az egész - ezt a Honvéd szurkolók jobban tudják nálam. A többi pályán még kísérlet sem volt erre, marad a műfű, amit viszont a játékosok nem szeretnek, pedig az 1994-es VB-n is játszottak mérkőzést ilyenen. De a focisták tudják, miért nem jó.

Akkor pedig marad a három hónapos, vagy akár hosszabb szünet, hiszen ki garantálja, hogy a jövő hétvégén már zöld fűre futhatnak ki a csapatok? Pedig a nézőszámemelkedéshez a létesítményhelyzet javulása a könnyebb út. Azt kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy futballistáink közül a valamit is érők amint tehetik eltűnnek külföldre - a helyükben én is ezt tenném: döbbenten olvastam, hogy egy Halmosi Péternek körülbelül 25 millió forintos fizetése volt az angol Hull City kispadosaként. Félreértés ne essék, nem sajnálom tőle, sőt, éppen ezért mondom, megértem ha megy mindenki. Helyettük meg jönnek afrikából, innen-onnan a fillérekbe kerülő - és nagy többségükben annyit is érő - "labdazsonglőrök". Képzeljük el, mennyit javítana a magyar bajnokság megítélésén és színvonalán, ha itthon futballozna - nem mondok neveket, úgy ahogy van, az egész válogatott keret, mínusz Rudolf, de a nyártól már ő is légiósnak áll.

Ha tehát nincs minőségi futball, akkor javuljon a létesítmények állapota: ha kimegyek a - szar - meccsre, kapjak egy kényelmes, tiszta széket, friss szendvicset és hideg sört, s ha ki kell mennem a mosdóba, ne jőjjenek vissza az előbbiek. És igen, legyen fedett a lelátó, hogy esőben is kulturáltan élvezhessem a meccset, és igen, legyen fűthető a játéktér, nemcsak a hó miatt, hiszen a kőkeményre fagyott talaj akkor is sérülésveszélyes, ha éppen nincs rajta fehér takaró.

Mindez jó pár milliárdba kerülne, tudom. Azt is hogy nincs: a megoldás viszont rém egyszerű: úgyis sok szocialista politikus marad munka nélkül áprilistól, válasszuk meg valamelyiket MLSZ-elnöknek: összelopják a szükséges pénzt egy perc alatt. Mert tehetség az van bőven - ha nem is a pályákon. 

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vampirhirlap.blog.hu/api/trackback/id/tr511764042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása