HTML

Vámpír Hírlap

Ez Vámpír napi frissítésű, érdekes blogja. Lesz benne foci, aztán foci, politika, foci, kutya, foci, kultúra, autó, foci és számos egyéb érdekes téma. Néha személyes is, dehát az csak nekem érdekes... Várom az olvasókat! "Adj vért - Ebédet adsz!"

Friss topikok

  • Vámpír\\\'08: Gratulálok, szeretett Vámpírom! :) (2010.02.15. 19:10) Szuperrekord!
  • Vámpír\\\'08: A morális válság valóban jó kifejezés. Sok minden együtt hozta ezt össze. Pl. mondták, hogy a Frad... (2009.11.07. 21:19) Néhány szó a Fradi-botrányról

Linkblog

Isten keze

2009.12.02. 09:24 Vámpír\\\'08

Nem csitul a Henry-ügy. Ekkora marhaságot, hogy az írek elindulhassanak létszámfelettiként a vébén... Valahol persze igazuk van, hatalmas méltánytalanság és balszerencse ami velük történt, s hogy ez tényleg csak egy bármikor előforduló játékvezetői hiba, vagy a francia sportdiplomácia eredménye-e, csak találgatni lehet.

Viszont amit azonnal szeretnék elvetni, az a videóbíró ötlete, mert alapjaiban ölné meg a játékot. Képzeljünk el egy Fradi-Újpestet: tegyük fel - csak a példa kedvéért :) - hogy gólt lő a Fradi, megszerzi a vezetést. Hatalmas öröm, aztán a két tábor rázendít, aztán a bíró a sípjába fúj és... ...És megkezdődik a várakozás. Nézik, lassítják, visszatekerik. Ezalatt a játékosok lemerevednek, kiesnek a ritmusból, a közönség meg unalmában nyilván elkezd egymással foglalkozni. Aztán kihirdetik, hogy nem, mégsem volt gól - na akkor szabadulnak el aztán az indulatok rendesen.

Értelmesebb dolognak tartanám a több játékvezetőt, mondjuk legyen négy asszisztens, térfeleként kettő, mindkét oldalon. Ennek több értelme lenne, de a hiba mindig, mindenütt benne van a pakliban, ahol emberek dolgoznak.

Ráadásul végigböngészve az írek selejtezőbeli eredményeit, hát ők nem hibáztak? Őszintén szólva a tíz meccsen rúgott tizenkét gól, a nyögvenyelős győzelmek - mindössze négy, bár az is igaz hogy veretlenül zárták a csoportot. Ezzel együtt - kövezzenek meg érte - a francia válogatott jobban hiányzott volna a világbajnokságról. Henry beismerte a hibáját és sportszerűen nyilatkozott, a játékvezető visszavonulását fontolgatja - érjük be ennyivel és zárjuk le a témát. Sajnos úgy tűnik, a holtszezonban ennél sokkal szörnyűbb ügyekkel kell foglalkoznia a futballszerető közvéleménynek.

Írország nemzeti jelképe a lóhere - most az ahhoz szorosan tartozó másik lóműszer jutott nekik. Így jártak, a világ szimpátiája és sajnálata az övék, de a szabály az szabály, gól pedig az, amit a játékvezető megad. És ha a futballisták nem tudják feldolgozni az igazságtalanságokat, nyugodtan kérjenek segítséget valamelyik pontozásos sportágban szereplő sporttársuktól. Ott aztán hallhatnak csodákat.

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vampirhirlap.blog.hu/api/trackback/id/tr721568179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása