HTML

Vámpír Hírlap

Ez Vámpír napi frissítésű, érdekes blogja. Lesz benne foci, aztán foci, politika, foci, kutya, foci, kultúra, autó, foci és számos egyéb érdekes téma. Néha személyes is, dehát az csak nekem érdekes... Várom az olvasókat! "Adj vért - Ebédet adsz!"

Friss topikok

  • Vámpír\\\'08: Gratulálok, szeretett Vámpírom! :) (2010.02.15. 19:10) Szuperrekord!
  • Vámpír\\\'08: A morális válság valóban jó kifejezés. Sok minden együtt hozta ezt össze. Pl. mondták, hogy a Frad... (2009.11.07. 21:19) Néhány szó a Fradi-botrányról

Linkblog

Madame Tussaud és a fiatalok

2009.12.06. 17:57 Vámpír\\\'08

Megvan hát az MSZP országos listája. Azzal nem foglalkozom hogy miért ilyen korán, ez az ő dolguk. Van benne ráció, hónapokkal a választások előtt véget értek a pozícióharcok, most már lehet a munkára koncentrálni. Abból meg van bőven, elkeserítő pozícióból kellene visszaküzdeniük magukat legalább az elfogadható mértékű vereségig, miközben kormányozni is kellene még valahogyan áprilisig.

A kampánynak már nekiláttak. A szokásos módon persze, hiszen válság van, nem futja izraeli tanácsadókra, maradnak a jól bevált panelek. Panelek ugye, távfűtés ÁFA-csökkentés, plusz egy havi alapdíj elengedve. Négy vagy nyolc évvel ezelőtt ennyivel ki lehetett volna pipálni a panelben élő szavazókat, de ez most már kevés lesz. Hiszen ugyebár az a gonosz Orbán elvette a tizenkilencezret a nyugdíjasoktól, ők viszont egy egész havi nyugdíjat vettek el  most, és ez így karácsony előtt bizony még a munkásőrveteránok otthonában sem okozott osztatlan örömet.

A kampány másik fontos eleme a szélsőségekkel való riogatás. Abban mindig jók voltak, csak most éppen sehol egy Szabó Albert, sehol egy Bácsfi Diána, van ugyan egy Vona Gábor, de tőle ez a Lenintől elrugaszkodott nép sehogyan sem hajlandó rettegni. Sőt. Úgyhogy most egyelőre annyi tellik, hogy Orbánék a Horthy korszakot akarják visszahozni, aminek viszont az idősebbek örülnének, a fiatalok meg azt sem tudják mi az. Ezen a vonalon kellene egy kicsit erősíteni fiúk, ha például a nyalka miniszterelnökjelölt - vagy a hasonlóan sármos jelenlegi - bevállalja Dianát, akár még reaktiválhatjátok is őt.

Ennyit a kampányról, nézzük most az országos listát. Ami valahogy úgy néz ki, hogy néhány őslény mellett Gyurcsány Apánk, és sok-sok fiatal.

Mesterházy nem rossz jelölt. Tulajdonképpen jól kiszúrtak vele, kábé úgy, mintha mondjuk Kabát Péter végre lehetőséget kapna Koemantól - csak éppen Brazília ellen. Valószínüleg nem mi támadnánk végig a meccsen, így aztán gólt se nagyon rúgna, a kapitány meg bólogathat, hogy nalássátok, nekem volt igazam. Most itt arról van szó, hogy innen már lehetetlen visszakapaszkodni, hát nem is vállalta el egy emblematikus figura sem a biztos vereséget. Mesterházy igen, ő még nem használódott el annyira mint a listán második Lendvai - a helye korrekt, végül is ő a pártelnök. Hogy aztán Kovács László vagy Gyurcsány Ferenc a jövőt jelenti-e, döntse el mindenki maga. Szili Katalin kimaradt, hiszen ő - egy bolsevik pártban! - őszintén, a nyilvánosság előtt merészelte bírálni a pártvezetést. És még él, Sztálin szegény meg forog a sírjában.

Van egy roma jelölt is, előkelő helyen, ez is letudva. Az hogy nyolc év alatt a cigányság helyzete semmit sem javult, kit érdekel? Van egy jelöltjük, oszt kuss. Ja, nyilván osztanak majd gulyást, meg lejárt szavatosságú száraztésztát is, de ezt majd csak a tavasszal.

A legérdekesebb a sok fiatal. Lendvai elnök asszony szerint ők a jövő. Igenám, csakhogy az MSZP-ben eddig sem volt hiány fiatalokban, sőt. Ha megnézzük Gyurcsányt, az ő ifjú pártfogoltjait, Bajnait, Oszkót, és a többieket - Zuschlagot már sportszerűtlenség lenne név szerint megemlíteni - akkor kijelenthetjük: még néhány ekkora kaliberű tehetség, és tényleg kiürül a kassza. Tényleg nincs más választék a baloldalon, mint a bolsevizmussal átitatott és általa tartósított vén kriptokommunisták, vagy alternatívájukként a hedonista, mindenen és mindenkin átgázoló, milliárdos technokrata úrifiúk? Miért nem tudnak felmutatni egy Vitányi, egy Kovács Pál, egy Nyers Rezső, egy Németh Miklós kaliberű személyiséget? Vagy akár egy Medgyessyt, akivel még olyan dolgok is előfordultak - és ez nem a Galaktika magazin, tehát nem sci-fi-ről van szó - hogy elbocsátott egy korrupciónak csak a gyanújába kerülő államtitkárt, sőt - több alkalommal is igazat mondott. Ez a mai társulatot elnézve tényleg hihetetlen. Rég volt? Négy éve mindössze, de ezt a négy évet túlélni, kihúzni, átvészelni bizony egy emberöltőnek tűnt.

Szólj hozzá!

Címkék: belföld

A bejegyzés trackback címe:

https://vampirhirlap.blog.hu/api/trackback/id/tr771578389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása