HTML

Vámpír Hírlap

Ez Vámpír napi frissítésű, érdekes blogja. Lesz benne foci, aztán foci, politika, foci, kutya, foci, kultúra, autó, foci és számos egyéb érdekes téma. Néha személyes is, dehát az csak nekem érdekes... Várom az olvasókat! "Adj vért - Ebédet adsz!"

Friss topikok

  • Vámpír\\\'08: Gratulálok, szeretett Vámpírom! :) (2010.02.15. 19:10) Szuperrekord!
  • Vámpír\\\'08: A morális válság valóban jó kifejezés. Sok minden együtt hozta ezt össze. Pl. mondták, hogy a Frad... (2009.11.07. 21:19) Néhány szó a Fradi-botrányról

Linkblog

Belgium - Magyarország 3-0

2009.11.15. 10:12 Vámpír\\\'08

Hát ezzel vége az évnek, minden rossz ha rossz a vége?

Azt hiszem, túl sok szót nem kell vesztegetni: egy teljesen lényegtelen évzáró mérkőzés, felkészülésinek nehezen lehetne nevezni, hiszen hamarosan véget ér az idény, és legközelebb közel fél év múlva lép pályára a válogatott.

Ennek a találkozónak akkor lett volna valami értelme, ha előtte egy nappal nem játszik tétmérkőzést az U21-es csapat, mert akkor Koman, Németh, Simon kipróbálható lett volna már a nagyok között, éppen a jövőre tekintettel. Meg mikor máskor lehetett volna kipróbálni néhány itthon játszó játékost? OK, Horváth Gábor végre bemutatkozhatott, de talán bátrabban lehetett volna próbálkozni. Abban meg nem tudok igazságot tenni, hogy Nyilasi Tibor hiányolta a háromcsatáros játékot, Aczél Zoltán szerint viszont pont azt játszotta a csapat. Hát mindenesetre nem látszott belőle semmi.

Egy ilyen mérkőzésen nyugodtan ki lehet kapni. Éppen a mi példáinkat véve alapul, vertük meg barátságos meccsen a németeket idegenben, az olaszokat itthon, sehol sem okozott nagy felzúdulást az eredmény. Nálunk sem kell, ami viszont hiányzott az éppen a tétnélküliségből adódik: bátor támadójáték, több váratlan egyéni megoldás. A svéd meccs után lehúzták a keresztvizet szerencsétlen átadása miatt Geráról, némiképp joggal hiszen ott még úgy tűnt, van tétje a dolognak. Itt azonban lehetett volna bátran cselezni, lőni, megpróbálkozni egy-egy meglepő húzással. Ráadásul az ellenfél sem tartozik a világverő csapatok közé, bár persze a mi színvonalunkon egyelőre nincs könnyű partner.

Egy szó mint száz, megvolt, túl vagyunk rajta. Szűk egy év van arra, hogy összehozzunk egy ütőképes, szerethető csapatot az EB-selejtezőkre. Most azt kellene, hogy ha már Koeman a kapitány, akkor ő az, hagyjuk nyugodtan dolgozni, s a tavaszra egy olyan felkészülési mérkőzéssorozatot összehozni, ami már valóban az EB-selejtezőkre való felkészülést szolgálja, nem számonkérni az eredményeket, hanem kísérletezgetni, próbálkozni bátran. Ellenfeleket, akár rangosakat is könnyű lesz találni, hiszen a VB-résztvevők szívesen fognak játszani velünk. És az sem baj ha bukjuk az összes felkészülési meccset, csak a tétre menőkre profitáljunk belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://vampirhirlap.blog.hu/api/trackback/id/tr801526206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása